Related Posts with Thumbnails

Wednesday, August 5, 2009

Jeff Ooi Biadap.

0 comments
Sebaik sahaja saya membuka halaman Malaysiakini, debaran hati menjadi panas dan ditambah dengan cuaca yang sedang panas. Saya kira YB Jeff Ooi memusuhi Islam serta berniat jahat terhadap tuduhan yang menyabitkan Jemaah Islah Malaysia sebagai sebuah pertubuhan pelampau Agama. Jiwa seni saya terhiris dengan kenyataan yang biadap ini. Saya kira beliau harus sedar dengan impilaksi kenyataan tersebut ditambah lagi sebagai ketua staf Ketua Menteri Pulau Pinang dia seharusnya menjaga lisan dari berburuk sangka.

Mutakhir ini agenda jahat BN dan UMNO semakin menjadi-jadi semata-mata untuk memecah belahkan pakatan rakyat yang masih belum ampuh dari segala serangan dan kecaman. Kenyataan seumpama ini sangat mudah untuk memberi peluang kepada musuh menyerang pakatan dari pelbagai aspek. Saya hanya berharap Jeff Ooi perlu jujur terhadap diri sendiri sehingga melahirkan rasa kerendahan hati untuk lebih terbuka dan tidak memusuhi agama Islam. Tindakan sebegini hanya mengundang malapetaka kepada perpaduan sejagat.

Tuesday, August 4, 2009

Derita Anak kecil....

0 comments
Sepetang yang berlalu, saya terkesima dengan kiriman SMS dari seorang Sahabat "Bos doktor cakap tak dapat di ubat lagi anak saya, lantas saya menjawab kembali " maha suci Alllah dan semoga kita sentiasa mengambil hikmahnya". Anak kecil yang lahir belum cukup bulan ini bukan sahaja menderita kerana sumbing malah penyakit yang dideritainya tidak padan dengan usia kecilnya iaitu Jantung berlubang ditambah lagi dengan injap jantungnya hanya ada dua. Hati saya lirih ketika mengambil gambarnya. Makan pun harus melalui tiub yang dimasukan melalui hidung.

Keluarga yang menetap di Kampug Jabai, Bintulu ini mempunyai kisah yang panjang dan tentunya kesulitan ini menghimpit kehidupan mereka. Bagi sesiapa yang ingin membantu meringankan beban mereka sila hubungi saya di Talian : Ismawi Bin Ishak : 012 8700112. atau Mohd Aslan : 019 3690118. Kini keluarga ini masih di Hospital Umum Sibu. (Wan Norizan Bin Wan Seli & Sucilia Berkahim)

Kanak-kanak di Pakistan...

0 comments
 

TUNGGU TEDUH DULU Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template