Related Posts with Thumbnails

Saturday, June 27, 2009

MENIKMATI KEBESARAN ALLAH ..........! Subhanallah.

0 comments
Thursday, June 25, 2009

Tunggu teduh dulu..!

0 comments
Di luar jendela hujan deras membasahi bumi, untung masih ada laptop yang boleh saya pinjam, huhuhu. sehari dua saya masih di Tatau. Maklumla kelurga baru sahaja kehilangan seorang ahli yang paling senior, 80 lebih tahun gitu. Jika panjang umur nanti alamatnya sunyi la rumah, apa tidaknya, setiap hari raya (adilfitri) kami berkumpul menyambut syawal. Kali ini mungkin berbeza.

Apa pun ianya adalah lumrah kehidupan, setiap yang hidup pasti akan mati, soalanya bersediakah yang belum mati untuk menghadapi zat yang maha Eza kelak. so kena bersedia. ....

Monday, June 22, 2009

AL FATIHAH BUAT MAK ANDAK.

0 comments
Keluarga kami kehilangan ahlinya, lantaran dijemput pemiliknya rabul izzati, Mak andak begitulah nama di gelar, sebagai mak saudara yang tua. hari ini telah menghadap Rabb nya. Mudahan ditempatkan oleh Allah bersama orang-orang yang sholehah.

Kami sekeluarga merakamkan ucapan Takziah.

Ismawi Bin Ishak
Jamayah Binti Haji Sahari
Nur'anisa
Muhd Luq'man
Abdullah Azam
Mashitah
Ulfa Haneyya.

Sebuah Anugerah !

0 comments

SAYA MENANAM RUMPUT.

2 comments
Kalau bukan kerana kawan sudah tentu saya tidak tahu hal berkaitan dengan rumput napier india. Rumput makanan lembu dan kambing. Kawan saya Mohd Aslan dari KL beriya-iya memotivasikan saya agar memulakan projek menanam rumput. Apabila saya berfikir panjang banyak benarnya kata-kata beliau, jika saya tidak berkemampuan bagaimana nak bantu orang,waima dalam dakwah sekalipun. Kesulitan hidup akan mendesak untuk berusaha lebih dan seandainya menaman rumput lebih menguntungkan, saya kira patut saya menguasahakan projek tersebut.


Sunday, June 21, 2009

Sejenak di majlis perkahwinan sepupu.

0 comments
Kebiasaanya dihujung minggu adalah rehat total bagi seseorang, lain pula halnya bagi keluarga yang ada majlis walimah. Saya berkesempatan hadir dalam majlis perkahwinan sepupu di Kampung Penan Muslim Batu 10 , Jalan Bintulu Miri. Ianya sebuah majlis yang amat sedarhana.


Bergambar kenangan bersama sepupu.

Semuga hubungan yang dibina berkekalan hingga akhir hayat.
 

TUNGGU TEDUH DULU Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template